5 coafuri vintage inspirate din anii 1920

5 coafuri vintage inspirate din anii 1920

Reveniți în timp, îmbrățișați eleganța și transmiteți farmecul cu coafurile vintage inspirate de anii 1920 care nu se demodează niciodată. Imaginați-vă purtând iconica Bob, stăpânind valurile glamour ale degetelor sau perfecționând valurile sofisticate Marcel. Poate vă atrage tăietura îndrăzneață Shingle sau Eton Crop androgin, ambele epitomizând spiritul sofisticat al acelei ere. Aceste look-uri clasice oferă ceva unic pentru fiecare. Doriți să descoperiți care stil vă avantajează cel mai bine și cum să-l obțineți fără efort? Să explorăm aceste coafuri atemporale care definesc o epocă.

Bobul clasic

Pentru un look atemporal și elegant, nu poți da greș cu bob-ul clasic, un stil care încorporează perfect spiritul anilor 1920. Pentru a obține această tăietură iconică, cere-ți stilistului tău un bob drept, până la bărbie, fără stratificare excesivă. Acest lucru asigură un aspect neted și elegant. La coafare, folosește un fier de îndreptat părul pentru a menține acea margine ascuțită. O despărțitură laterală poate adăuga o notă modernă, păstrând în același timp vibrația vintage intactă. Pentru volum suplimentar, aplică o spumă pe părul umed înainte de uscare. Finalizează cu un spray de strălucire pentru acel finish lucios, specific erei anilor ’20. Amintește-ți, cheia pentru a stăpâni bob-ul clasic este simplitatea și precizia, deci menține-ți rutina simplă și folosește unelte de înaltă calitate.

Valuri degetelor

5 coafuri vintage inspirate din anii 1920

Valurile degetelor adaugă o notă de glamour vintage coafurii tale, reflectând eleganța anilor 1920. Pentru a obține acest look, începe cu părul umed. Aplică o cantitate generoasă de gel de styling pentru a asigura ca valurile își păstrează forma. Folosește un pieptene cu dinți fini pentru a crea o despărțitură laterală adâncă. Apoi, pieptește secțiuni de păr plat împotriva capului și formează o formă ‘S’ prin ciupirea și împingerea părului cu degetele. Fixează fiecare val cu agrafe metalice. Permiteți părului să se usuce la aer sau folosește un uscător cu capot pentru rezultate mai rapide. Odată ce este uscat, îndepărtează cu grijă agrafele și finisează cu un spray de păr ușor pentru fixare. Valurile degetelor arată frumos pe părul scurt până la lungime medie.

Valurile Marcel

Deși puțin diferite de buclele degetelor, buclele Marcel oferă o imagine sofisticată inspirată de anii 1920, care poate fi obținută cu un ondulator și puțină practică. Începeți prin împărțirea părului în secțiuni mici și uniforme. Utilizați un ondulator cu un cilindru de dimensiuni medii pentru a crea bucle uniforme, asigurându-vă că fiecare buclă urmează aceeași direcție. După ce s-au răcit, pieptănați ușor buclele pentru a le înmuia în valuri fluide. Utilizați agrafe pentru a forma valurile de-a lungul capului, fixându-le în loc. Un spray de păr cu fixare puternică va ajuta la menținerea structurii. Pentru mai multă eleganță, luați în considerare utilizarea unui ser de strălucire. Cu consecvență și atenție la detalii, veți stăpâni buclele Marcel, oferindu-vă acel aspect atemporal și polisat, care amintește de anii 1920 plini de glamour.

Tăietura de Ţiglă

Tăietura Shingle, o coafură îndrăzneață și modernă din anii 1920, prezintă o tăietură ascuțită la spate, cu straturi mai lungi în față, oferindu-ți un aspect șic și modern. Pentru a obține acest stil, cere stilistului tăierea bărbiei foarte aproape de gât, amestecând treptat în straturi mai lungi către coroană și față. Folosește o pastă sau un gel de styling de calitate pentru a menține straturile netede și fixate. Pentru un plus de stil, ia în considerare valurile degetului în față pentru o notă de sofisticare. Această tăietură funcționează cel mai bine cu părul drept sau ușor ondulat. Pentru a menține precizia tăieturii, tunsorile regulate la fiecare patru până la șase săptămâni sunt esențiale. Abordează îndrăzneala tăieturii Shingle pentru un aspect atemporal și rafinat.

Tunsorul Eton

Pentru un look curajos și androgin, ia în considerare să încerci tunsorul Eton Crop, un stil elegant și cu lungime scurtă care emană sofisticare din anii 1920. Acest tunsor este perfect dacă vrei să-ți evidențiezi trăsăturile faciale și să faci o declarație puternică. Începe prin a-i cere stilistului tău o tăietură scurtă și dreaptă care se subțiază în jurul urechilor și la ceafă. Folosește o pastă sau gel ușor pentru a obține un finisaj neted și lustruit.

Pentru a menține look-ul, programează-ți tunsorul la fiecare 4-6 săptămâni. Tunsorul Eton Crop funcționează extrem de bine cu părul drept, dar poate fi adaptat și pentru texturi ondulate. Asociază-l cu accesorii îndrăznețe precum cercei statement pentru a-i accentua flerul dramatic. Acest stil atemporal oferă o pauză revigorantă față de feminitatea tradițională, dar totuși arătând elegant și șic.

Concluzie

Îmbrățișează farmecul anilor 1920 cu aceste coafuri atemporale. Indiferent dacă optezi pentru eleganța rafinată a unui bob clasic sau pentru eleganța ondulată a valurilor cu degetele, vei captura esența unei epoci care încă strălucește și astăzi. Nu ezita să încerci tunsorile îndrăznețe gen „shingle” sau eleganta tăietură Eton – aceste stiluri sunt biletul tău către glamourul vintage. Cu aceste sfaturi de specialitate, ești pregătită să atragi privirile și să faci o declarație de stil.