Cum să scapi de tonurile de galben sau portocaliu din păr

Cum să scapi de tonurile de galben sau portocaliu din păr

Dacă ai observat niște tonuri calde nedorite în părul tău, există modalități eficiente de a aborda această problemă comună. Înțelegerea cauzelor posibile ale nuanțelor galbene sau portocalii este primul pas pentru a obține o nuanță mai rece. Prin explorarea motivelor din spatele decolorării, poți adapta abordarea pentru a-ți restabili nuanța dorită. Așteaptă să descoperi strategiile care te pot ajuta să îți iei rămas bun de la acele tonuri enervante și să îmbrățișezi o culoare de păr mai echilibrată.

Identifică cauza tonurilor galbene

Pentru a aborda eficient tonurile galbene din părul tău, este crucial să identifici mai întâi cauzele care pot contribui la această nuanță nedorită. Tonurile galbene rezultă adesea din factori precum expunerea la soare, acumularea de produse sau chiar anumite afecțiuni medicale care afectează pigmentarea. Soarele poate oxida părul, determinându-l să devină galben sau arămiu. Acumularea de produse de styling sau mineralele din apa dură pot duce, de asemenea, la tonuri galbene. În plus, afecțiuni medicale precum dezechilibrele tiroidiene sau deficiențele nutritive pot să se manifeste sub formă de decolorare a părului. Identificând cauza specifică a tonurilor galbene, poți apoi alege metoda cea mai potrivită pentru a le aborda și elimina eficient.

Alegeți șamponul violet potrivit

Cum să scapi de tonurile de galben sau portocaliu din păr

Selectarea șamponului mov potrivit este esențială în combaterea tonurilor nedorite de galben sau portocaliu din părul tău. Când alegi un șampon mov, optează pentru un produs de înaltă calitate, special formulat pentru neutralizarea tonurilor metalice. Caută șampoane cu o nuanță de mov închis, deoarece acestea sunt mai eficiente în anularea tonurilor de galben și portocaliu. Este important să folosești șamponul mov conform instrucțiunilor de pe ambalaj, de obicei lăsându-l în păr pentru câteva minute înainte de clătire. Fii consecvent în utilizarea șamponului mov în mod regulat pentru a menține rezultatele dorite. Nu uita că șampoanele mov nu sunt destinate utilizării zilnice și ar trebui să fie folosite de obicei o dată sau de două ori pe săptămână pentru a preveni ca părul să-și schimbe culoarea în mov.

Încearcă tratamentele de tonifiere DIY

Ia în considerare să experimentezi cu tratamente tonifiante făcute acasă pentru a elimina tonurile galbene sau portocalii din părul tău. Un tratament tonifiant DIY popular implică crearea unei măști de păr mov folosind o combinație de balsam de păr și vopsea de păr semi-permanentă mov. Aplică această mască pe părul umed, las-o să acționeze timpul recomandat, apoi clătește bine. O altă opțiune eficientă de tonifiere DIY este să folosești o combinație de oțet de mere și apă ca clătire după șamponare. Aciditatea oțetului ajută la echilibrarea tonurilor nedorite din părul tău. Amintește-ți să faci întotdeauna un test pe o șuviță înainte de a aplica orice tratament DIY pe întregul cap de păr pentru a te asigura de rezultatele dorite și a preveni orice posibile daune.

Concluzie

Felicitări! Ai învățat acum cum să alungi acele tonuri enervante de galben sau portocaliu din părul tău. Cu șamponul mov potrivit și tratamentele de tonifiere făcute acasă, poți obține o culoare frumoasă și neutră a părului. Nu uita, consecvența este cheia pentru a-ți menține aspectul vibrant. Deci, înaintează cu încredere, îmbrățișează-ți magia interioară a părului și spune adio acestor tonuri nedorite!